Pitäisi ehkä olla turhautunut. En kyllä yllätyksekseni ole. Naavan ilmaisu on taas saanut mukavan, vanhan ja tutun piirteen --> vitkastelun. Itse asiassa se on tehnyt tuloaan jo pidemmän aikaa ja itseäni saan syyttää kun en ole siihen aikaisemmin puuttunut.
Naava siis ei millään tulisi maalimieheltä ilmaisemaan. Tämä nykytilanne ei ole edes paha aikaisempaan verrattuna. Naava tulee noin puolimatkaan maalilta ja jää siihen joko räkyttämään tai muuten vain vitkastelemaan. Haukkumista pitäisi kyllä tapahtua, mutta vasta minun luona.

Meillä oli tänään kolme maalia metsässä. Tuulta ei juurikaan, joten en edes ajatellut koko juttua. Alussa meni vähän sähläykseksi ja ilmeisesti sai hajua toisen koiran jäljestä tien toiselta puolen ja minun piti huudella takaisin. Rupesi sitten kuitenkin hommiin ja ilmaisi sitten miten ilmaisi. Toinen maali lähes samoin, mutta lähtiessämme näytölle, ei jotenkin ymmärtänyt "Näytä"käskyä vaan meni vieressä olevan ihmisen viereen istumaan. Aika mystistä. Viimeinen maali meni sitten onneksi melko hyvin, joskin siinäkin olisi maalilta tulo voinut tapahtua nopeammin.

En tiedä missä on menty vikaan. Luullakseni kuitenkin tiedän, että kun alan taas palkata ilmaisemaan tulosta, voi asioihin tulla vipinää. Jotenkin sitä tuudittautuu vain siihen, että koira osaa koko ilmaisuketjun ja unohtaa, että olisi silti varmaan hyvä aina välillä vahvistaa niitä ketjun yksittäisiä osia.  Tässä tapauksessa siis sitä minun luo tuloa, joka on kuitenkin aina ollut se heikoin lenkki. En tiedä kuka tätä minun päätä takoisi seinään kun en itse aina muista. Ehkä voisin rakentaa jonkinmoisen robotin.