Allekirjoittaneella on virallisia töitä 4 ja puoli päivää jäljellä. Sitten alkaisi loma. Loma, jolloin lupasin opettaa koirilleni paljon paljon asioita. Totesin eräänä päivänä, että pienempi koiristani on kohta kaksi ja ainoat asiat, jotka se osaa on istu ja maahan. Kyllähän se ihan kunnon koirakansalainen on ja osaa sen tärkeimmän eli tulla luo kun pyydetään, mutta silti, koen itseni vähän liian vapautuneeksi kasvattajaksi. Toisaalta kyllä, luulen, että Tirpan kuuluukin olla tuollainen kukkaislapsi, rajatonta rakkautta eikä juurikaan sitten muuta. Jos se osaisi jotain hienojen koirien juttuja niin ei se sitten ehkä olisi Tirppa.  Saatan kuitenkin kokeilla jos saisin kesän aikana opetettua sille alokasluokan liikkeet. Ehkä.

Nilahan on kyllä itse itselleen opettanut jos ja vaikka mitä. Viime viikolla hän esimerkiksi opetti kongia uimaan. Nilahan saattaa syödä kongia vaikka 5 tuntia putkeen vaikkei siellä mitään olisikaan. Nyt sitten kongi tipahtu vahingossa vesikuppiin, jolloin se ilmeisesti maistui entistä paremmalle vaikkei siellä mitään enää ollutkaan. Nila sitten kävi aina tiputtamassa kongin vesikippoon, antoi kellua vähän aikaa, otti pois ja meni nuolemaan sitä ajaksi x matolle, jonka jälkeen toisti kaiken uudelleen. Tätä jatkui ehkä noin neljä kertaa, jonka jälkeen pistin kongin kaappiin. What a shame.

Tapaus Rotta on myös mullistanut Nilan maailman. Rotta on kylläkin poistunut jo keskuudestamme kolmen viikon jälkeen. Nila rakasti Rotan rikki kirjaimellisest. Ostin työpaikan kirpparilta koirille pehmoleluja, joista Nila rakastui Rotta-rottaan. Ensimmäisen viikon Rotta oli Nilan suussa taukoamatta, eikä Naava saanut siihen koskea. Rottaan ei tullut edes reikiä ensimmäisinä päivinä, vaikka yleensä kaikki pehmolelut tapetaan muutamassa minuutissa. Rotta otettiin mukaan ruokailemaan ja Rottaa opetettiin myös lentämään ja uimaan. Eräänä aamuna Rotta oli lentänyt kahvikuppiini tiskialtaaseen. Tirppa osaa heitellä tavaroita varsin hyvin koiraksi. Luulin, että Naava on hyvä heittelemään, mutta Tirppaan verratessa jää auttamatta kakkoseksi. Rotta ei kuitenkaan enää kestänyt yhdessä koossa ja eilen heitin roskiin Rotan viimeisen palasen. Onneksi Jatta-täti osti Tirpalle tilalle vauvojen aktiviteettilelun, jossa on peili ja kirja ja erilaisia taskuja. Sekin on aika kiva Tirppiksen mielestä.

Viime viikolla avattiin uimakausi. Tai Naava kasteli jalkansa hyvin tohkeissaan, Tirppa kyllä kävi ihan uimassa asti. Ihanaa omistaa uiva koira! Pitäisi käydä ostamassa joku kelluva lelu ja olla sitten nakkaamatta sitä jokeen, joka virtaa. Aina ei ole kaikki lepakot ihan tapulissa minulla.

Huomaan, etten kirjoita Naavasta yhtään niin paljon kuin Nilasta. Se vain on vieressäni ja omistaa elämänsä minun rakastamiselleni ja ruualle, pieni hobittikoirani <3.